Documentació

EPISTOLARI DE JOAN ARÚS

L’epistolari del poeta castellarenc Joan Arús es pot consultar en línia en la seva totalitat. La consulta és senzilla, amb una interfície que permet aplicar-hi filtres i accedir a la imatge digitalitzada de qualsevol document amb un clic.

L’epistolari consta de 1.129 documents datats entre l’any 1909 i 1982 d’uns 400 remitents, entre els quals destaquen figures com Eugeni d’Ors, Joan Puig i Ferreter, Carles Riba, Antoni Rovira i Virgili, Joaquim Ruyra o Joan Sales, i aporten informació sobre els costums de l’època, el tarannà i les idees del poeta, alguns companys de professió i les seves amistats.

CASTELL DE CASTELLAR

Accés a l’inventari de la documentació digitalitzada de l’arxiu patrimonial Fontcuberta, concretament la que correspon al municipi de Castellar. Aquesta documentació ha estat digitalitzada per la Universitat de Barcelona, que n’ha cedit una còpia al Centre d’Estudis de Castellar perquè pugui ser estudiada.

Per a facilitar-ne la consulta, posem en línia l’inventari de les carpetes que es poden consultar al Centre d’Estudis. També us podeu descarregar l’inventari complet, que inclou documentació no referent a Castellar