jep2020

Clica aquí per inscriure’t a la presentació.

Dissabte 10 d’octubre a les 12 h.

Sala d’actes d’El Mirador.

Places limitades

El projecte

Un poble, una societat, es configura a partir de la suma de les persones que la componen. De les seves vivències, les seves històries i els seus records. Per saber on volem anar, és important aturar-nos en el que som i en el que hem sigut.

El projecte està basat en converses (entrevistes) disteses i properes amb persones castellarenques que ens ajudaran a configurar un retrat de la vila a partir d’experiències personals envers la cultura, la història, la geografia, l’associacionisme, el lleure, les relacions, etc.

Es busquen respostes sinceres i relaxades que ajudin a explicar els últims anys de la vila d’una manera personal i, alhora, deixar que cada entrevistat valori la seva experiència envers el poble i les relacions amb els vilatans directa o indirectament.

El resultat serà una eina audiovisual de participació social que, per una banda, tindrà un recorregut popular i que es podrà gaudir com entreteniment o com a font per conèixer moments i situacions particulars o col·lectives i que, per altra banda, podrà ser utilitzada per investigadors per fer l’anàlisi de patrimoni etnològic del municipi i la seva societat.

Format

Els rodatges tenen una durada mitjana de dues hores. Cada conversa s’ha fet en un espai referenciat i simbòlic per cada entrevistat. Són llocs públics o privats (espais naturals, equipaments, tallers privats, etc.). Aquesta localització es mostra globalment al principi de cada vídeo, se’n fa una breu ressenya i s’explica per què ha estat escollida.

De tota la conversa enregistrada, se n’escullen els moments més singulars i significatius deixant les respostes en una durada de 25 minuts aproximadament per persona.

Apartats

L’estructura de l’entrevista està formada per diferents apartats.

Per una banda, les preguntes personalitzades per a cada entrevistat on, a part de respostes concretes, també se’ls demana lectures de fragments de llibres, cançons o altres que els pugui definir com a persones. Per altra banda, se’ls fan preguntes més genèriques sobre la vila i la vida. L’objectiu és aconseguir un ritme àgil i que, a banda d’enriquir l’espectador amb informació útil i interessant, no es caigui en la monotonia i sigui entretingut per a qualsevol tipus de públic.

Cremallera

De forma voluntària i buscada, s’alterna el gènere masculí i femení per mostrar un retrat global de la societat castellarenca. També es busca una alternança d’edat per intentar captar millor la realitat del municipi.

Objectius

S’han fet un total de vuit converses/entrevistes. A banda de l’experiència de viure les converses, els seus continguts han resultat una eina extensa de vivències, records, reflexions i dades històriques que ajuden a entendre i conèixer el municipi i la gent que viu i ha viscut a Castellar.

Autors

Carles Martínez Calveras – Direcció i entrevista
Magda Farré – Guió i entrevista
Quim Pascual – Imatge i edició
Manel Macià – Imatge i edició

Amb el suport de

Centre d’Estudis i Arxiu d’Història de Castellar
Ajuntament de Castellar del Vallès
Institut Ramon Muntaner

Col·laboradors

Programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Clica aquí per inscriure’t a la presentació.

Dissabte 10 d’octubre a les 12 h.

Sala d’actes d’El Mirador.

Places limitades

Amb el suport de:

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot