Activitats

Activitats

PROPERA ACTIVITAT:

10 d'octubre de 2020
Jornades Europees de Patrimoni

Tornen les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI!

Enguany, el Centre d’Estudis hi participa conjuntament amb l’Ajuntament, amb la presentació del projecte audiovisual “Caràcters castellarencs”, basat en converses amb persones que viuen a Castellar del Vallès que ens ajudaran a fer un retrat de la vila a partir de les seves experiències personals envers la cultura, la història, l’associacionisme, el lleure, les relacions, etc.

Imatge-2-caràcters castellarencs

Clica aquí per inscriure’t a la presentació

Inscripció obligatòria

Dissabte, 10 d’octubre a les 12 h

Auditori d’El Mirador

Places limitades

Del 21 de febrer al 17 de maig de 2020

L’arquitectura tradicional ha sobreviscut al pas del temps com a testimoni de les formes de vida del passat. Dins d’aquesta gran família, la pedra seca fou, sens dubte, una de les tècniques més utilitzades. Gràcies als coneixements acumulats al llarg dels segles es van bastir tota mena de construccions, majoritàriament vinculades a l’agricultura, la ramaderia i a l’abastament d’aigua, que van permetre als nostres avantpassats domesticar la natura i créixer econòmicament.

Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han produït aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

Tot passejant p

Recorregut fins a l’ermita de Sant Pere d’Ullastre (n’inclou la visita). Amb l’acompanyament de Marina Antúnez, Jesús Gómez i Pere Herrero, que en diferents llocs del recorregut llegiran textos propis.

A l’ermita hi podrem veure una mostra de l’obra de Josep Llinares “Escultures de fusta amb ànima d’arbre”, amb la presència de l’autor.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot