
A finals de gener del 2021 va finalitzar el termini per presentar els TDR, i des d’aleshores la coordinació dels premis de recerca va posar en marxa la selecció del tribunal de valoració dels treballs. En el marge de dos mesos (de març a maig), el jurat, compost per membres especialitzats, no només en la recerca relacionada amb Castellar del Vallès, sinó també amb l’àmbit de l’educació, ha dut a terme un procés d’avaluació dels treballs de manera totalment anònima. Havent tingut en compte els criteris especificats als documents de les bases i la convocatòria, així com l’expertesa i coneixement crític dels membres del jurat, es va resoldre l’atorgament dels premis.
El tercer treball millor valorat és el titulat ‘Covid-19, la nova grip espanyola?’, escrit per Pol Farrés i Marc Xicola, de l’INS Puig de la Creu, tutoritzat per la professora Isabel Valle. El treball està centrat en la confrontació dels efectes de la grip espanyola i la covid-19 i la seva gestió, especialment a Castellar del Vallès i Sabadell. Podeu llegir-lo sencer aquí: Covid19, la nova grip espanyola?
En segona posició i, per tant, amb l’atorgament d’un dels dos premis valorats en 500 €, seguint els criteris especificats, el treball premiat és el titulat ‘Influències de la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès’, de Wesley Alan Gordon, Alejandro González i Alejandro Andújar, de l’INS Castellar, tutoritzat pel professor Domènec Creus. Aquest treball presenta els impactes dels Tolrà i la indústria desenvolupada per aquesta família en el creixement del municipi de Castellar del Vallès a través de la conservació documentada de l’època i una entrevista a un antic treballador de la fàbrica Tolrà. Podeu llegir-lo sencer aquí: Influències de la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès.
Finalment, l’atorgament de l’altre premi valorat en 500 € al treball millor valorat d’aquesta convocatòria és per al que rep per títol ‘La invisibilitzada veu del poble’, escrit per Laia Macià, Natàlia Pérez, Etna Santandreu i Carla Toledo, de l’INS Castellar, i tutoritzat per la professora Sílvia Fernández. El treball està centrat en l’estudi de la història i la trajectòria d’un grup de maquis a Castellar del Vallès en defensa de les seves ideologies, treballat a partir no només de la documentació històrica, sinó també d’entrevistes. Podeu llegir-lo sencer aquí: La invisibilitzada veu del poble.
Moltes gràcies a tots els participants!