Jornades Europees de Patrimoni 2023: ‘El Castell de Clasquerí i la seva història’

Jornades Europees de Patrimoni 2023: ‘El Castell de Clasquerí i la seva història’

Quan

15/10/2023    
Tot el dia
Viena de Castellar
Gratuït
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Inscripcions completes

Tipus d'event

Les Jornades Europees de Patrimoni 2023 estan dedicades al castell de castell de Castellar del Vallès i porten per títol El Castell de Clasquerí i la seva història. El Castell de Castellar, conegut com Castell de Clasquerí, té una llarga història que es remunta a l’època medieval. Aquest castell, situat a les proximitats de Barcelona, va jugar un paper important com a territori d’ influència dels comptes de Barcelona. Aquesta propietat serà moneda d’intercanvi entre els comtes, els nobles i el monestir de Sant Llorenç del Munt, fins que, l’any 1310, la possessió del Castell i del terme de Castellar passarà definitivament a mans de la família Clasquerí.

La visita es farà per part dels historiadors Llorenç Genescà i Gemma Perich i també comptarà amb teatralització del Grup de Teatralització d’Història.

Les Jornades Europees de Patrimoni 2023 dedicades al castell de Clasquerí estan organitzades pel Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història i compten amb la col·laboració del Grup de Teatralització d’Història, l’Ajuntament i l’IRMU.

Hi haurà dues sessions:

Sessió matí: De 10 h a 13 h

Sessió tarda: De 16 h a 19 h

La sortida es farà a peu, des del Viena de Castellar. Les persones amb problemes de mobilitat poden trucar al telèfon 687 27 60 98.

Les inscripcions ja estan completes.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot