Vespres amb Història: ‘La necròpolis de la plaça Major’

Vespres amb Història: ‘La necròpolis de la plaça Major’

Quan

19/07/2023    
19:30 - 21:30
Ca l'Alberola
Taquilla inversa
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Entrada lliure

On

Ca l'Alberola
Passeig de Tolrà, 3, Castellar del Vallès

Tipus d'event

En aquesta nova activitat dels Vespres amb Història, La necròpolis de la plaça Major, l’arqueòleg Jordi Roig, a qui podeu trobar al seu instagram @arrago_arqueologia, oferirà una conferència centrada en el jaciment de la plaça Major a partir de les troballes fetes durant la intervenció arqueològica el 20023, amb motiu de la remodelació de l’espai de la plaça Major. L’empresa Arqueologia i Patrimoni Arrago S.L. va portar a terme aquella intervenció arqueològica, que va posar al descobert un assentament del neolític i un poblat de l’antiguitat tardana.

Entre els anys 2005 i 2010, es va actuar en un perímetre de més de 4.000 m2 i es va descobrir un important jaciment arqueològic emplaçat al subsòl. Es van documentar nombroses restes i estructures arqueològiques, així com un voluminós i diversificat conjunt de material arqueològic, quantitativament i qualitativa rellevant. Això explica les diverses ocupacions humanes que han tingut lloc en aquest centre històric.

A més de poder assistir a una conferència d’allò més interessant, sobre la història de Castellar del Vallès, en acabar els assistents podran gaudir d’un refrigeri.

Atenció: a causa de les obres que s’han començat a portar a terme a l’edifici del centre, la xerrada serà a Ca l’Aberola.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot