Un Tomb per la Història: ‘Curiositats de Castellar’

Un Tomb per la Història: 'Curiositats de Castellar'

Quan

25/06/2023    
10:00 - 12:00
Casa Ribas
Socis: Gratuït / No socis: 5 €
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Exhaurides

Tipus d'event

El Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història us proposen Un Tomb per la Història ‘Curiositats de Castellar’, un itinerari per conèixer alguns dels elements patrimonials que perduren al nucli antic del nostre municipi. La intenció és conèixer aquests indrets oblidats per convertir-nos en observadors del patrimoni arquitectònic i històric, tot passejant i fixant-nos-hi.

De fet, són elements que encara perduren en el temps en els mateixos edificis o en llocs de Castellar, com per exemple les espitlleres, inscripcions, monogranes, mines, basses, reixes i finestres, portes de garatge, rajoles, safarejos i partidors i altres curiositats que ens recorden el nostre passat, entre d’altres, a través de la gestió de l’aigua.

Amb l’objectiu de visibilitzar-les i posar-les en valor, l’artista Esteve Prat, amb la col·laboració de la historiadora Gemma Perich, ens guiaran en aquest recorregut, posant l’atenció en tots aquests elements que sovint, quan caminem per Castellar, ens passen desapercebuts.

La sortida és prevista a la Casa Ribas, seu del Centre d’Estudis, situada al carrer de la Mina, 9-11, a partir de les 10 h i l’itinerari tindrà una durada de dues hores, aproximadament. Tot el recorregut tindrà lloc en un entorn urbà, als carrers del nucli antic de Castellar.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot