Un Tomb per la Història: ‘El castell de Castellar’

Un Tomb per la Història: 'El castell de Castellar'

Quan

29/01/2023    
09:00 - 13:00
Aparcament del Viena
Socis: Gratuït / No socis: 5 €
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Completes

Tipus d'event

Un Tomb per la Història: ‘El castell de Castellar‘ presenta aquesta última setmana de gener la història del castell de Clasquerí. El recorregut va a càrrec de l’historiador Llorenç Genescà, i al final es comptarà amb un petit concert d’estil medieval a càrrec d’Els Collons del Pare Rababa.

Des del segle X al que avui és el terme municipal de Castellar del Vallès hi ha constància de l’existència d’un castell que era un dels centres de control de la vida del territori. Aquest castell que a partir del segle XIII passarà a mans de la família Clasquerí, seguirà dins del patrimoni d’aquesta família fins avui dia, malgrat que la família, per transmissió, ha anat canviant de cognom.

Malgrat que aquest castell no ha estat mai el gran protagonista de res, dona testimoni de la història de Catalunya i de la majoria dels fets viscuts al llarg de mil·lennis. Personatges com Ermessenda de Carcassona, Guillema de Montcada, Antoni de Meca o Elisabet de Cardona n’han sigut propietaris i ocupants que ens poden explicar la seva història.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot