Un Tomb per la Història: ‘El Castell de Clasquerí i la seva història’

Un Tomb per la Història: ‘El Castell de Clasquerí i la seva història’

Quan

16/12/2023    
10:00 - 13:00
Viena de Castellar
Taquilla inversa
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història

Tipus d'event

L’últim Tomb per la Història de l’any està dedicat al castell de Castellar del Vallès i porta per títol El Castell de Clasquerí i la seva història. És una repetició de la sortida de les Jornades de Patrimoni Europeu, en la qual les places es van esgotar, perquè tothom pugui gaudir-la.

El Castell de Castellar, conegut com Castell de Clasquerí, té una llarga història que es remunta a l’època medieval. Aquest castell, situat a les proximitats de Barcelona, va jugar un paper important com a territori d’influència dels comtes de Barcelona. Aquesta propietat serà moneda d’intercanvi entre els comtes, els nobles i el monestir de Sant Llorenç del Munt, fins que, l’any 1310, la possessió del Castell i del terme de Castellar passarà definitivament a mans de la família Clasquerí.

La visita es farà per part dels historiadors Llorenç Genescà i Gemma Perich i també comptarà amb teatralització del Grup de Teatralització d’Història.

El Tomb per la Història dedicat al castell de Clasquerí està organitzat pel Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història i compta amb la col·laboració del Grup de Teatralització d’Història, l’Ajuntament i l’IRMU.

La sortida es farà a peu, des del Viena de Castellar, i serà de 10 a 13 h. Se seguirà el format de taquilla inversa, i tot el que es recapti es donarà a La Marató.

 

Les inscripcions són nominals, és a dir, una inscripció només és vàlida per a una persona. El termini màxim per inscriure’s a l’activitat és el divendres abans de la sortida a les 20 h. L’organització es reserva el dret de suspendre o modificar la sortida per mala previsió meteorològica o si ho considera oportú. Per a qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres: arxiuhistoriacastellar@gmail.com.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot