Un Tomb per la Història: ‘L’Església de Sant Feliu del Racó’

Un Tomb per la Història: ‘L’Església de Sant Feliu del Racó’

Quan

30/04/2023    
10:00 - 12:30
Plaça d'El Mirador
Socis: Gratuït / No socis: 5 €
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història

Tipus d'event

L’església de Sant Feliu del Racó està situada a l’entrada de la població, fa 17 metres de llargada i 7 d’amplada, té una sola nau i un campanar octogonal. L’església té uns orígens antiquíssims, que es remunten al principi del cristianisme, tal com demostren les investigacions, que han analitzat unes llosetes trobades a prop de l’altar, de marbre, que seria preromànic, com l’atri al campanar actual. D’altra banda, l’església es va destruir al segle XVIII per poder-la ampliar i canviar-ne l’orientació, de manera que la majoria de l’edifici actual és del segle XIX (1819) i segueix l’estil bizantí. Dins l’església podem trobar pintures de Gubern i de Fidel Trias, a més d’una talla de sant Josep d’Adolf Salanguera.

Diumenge, 30 d’abril, reprenem aquest itinerari, que malauradament es va haver de cancelar al febrer a causa del mal temps. Aquesta vegada sí, en aquesta nova edició del Tomb per la Història descobrirem tots els secrets arquitectònics de l’església de Sant Feliu del Racó gràcies a l’arquitecte J. M. Masagué i, a més, podrem gaudir d’una actuació de l’escola de música Artcàdia.

 

Les inscripcions són nominals, és a dir, una inscripció només és vàlida per a una persona. El termini màxim per inscriure’s a l’activitat és el divendres abans de la sortida a les 20 h. L’organització es reserva el dret de suspendre o modificar la sortida per mala previsió meteorològica o si ho considera oportú. L’activitat és gratuïta per als socis i té un cost de 5 € per als no socis.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot