Un Tomb per la Història: ‘La Pedra Seca a Castellar del Vallès’

Un Tomb per la Història: 'La Pedra Seca a Castellar del Vallès'

Quan

27/11/2022    
09:00 - 12:00
Jardins del Palau Tolrà
Socis: Gratuït / No socis: 5 €
Centre Excursionista de Castellar, Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Completes

Tipus d'event

En la Setmana de la Pedra Seca d’enguany, el Grup de la Pedra Seca del Centre Excursionista Castellar i el Centre d’Estudis – Arxiu d’Història de Castellar del Vallès portaran a terme dues activitats per apropar l’apassionant món de la pedra seca als castellarencs.

Així, el dia 25, a les 19.30 h, se celebrarà una xerrada al centre d’estudis en què s’explicaran els inicis de la pedra seca i la tasca que ha portat a terme aquesta secció del centre excursionista des dels seus inicis, fa quinze anys. La xerrada també comptarà amb alguns vídeos.

Podeu consultar tota aquesta informació a la web oficial de la Setmana de la Pedra Seca, aquí.

D’altra banda, el diumenge dia 27 de novembre el Grup de la Pedra Seca del CEC i el Centre d’Estudis – Arxiu d’Història de Castellar del Vallès us proposen una sortida molt especial, en què recorrerem els indrets propers del municipi on podem trobar construccions de pedra seca. La sortida començarà al Palau Tolrà i es seguirà fins a Pla de Palau per trobar el Menhir, on la gent que no hagi pogut esmorzar podrà fer-ho. Tot seguit es mostrarà la barraca de l’Albelló la barraca de Dolors Cos, la de Rusiñol i la del Pep.

La sortida té uns 3,4 km amb un desnivell de 45 m, durarà unes 3 h i en acabar s’oferirà un refrigeri.

Les inscripcions es van obrir el dia 18 de novembre. La Setmana de la Pedra Seca també se n’ha fet ressò, ho podeu llegir aquí.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot