Un Tomb per la Història: ‘L’Església de Sant Feliu del Racó’

Un Tomb per la Història: 'L’Església de Sant Feliu del Racó'

Quan

26/02/2023    
10:00 - 12:30
Plaça d’El Mirador
Socis: Gratuït / No socis: 5 €
Centre d’Estudis de Castellar del Vallès - Arxiu d’Història
Completes

Tipus d'event

L’església de Sant Feliu està situada a l’entrada de la població, fa 17 metres de llargada i 7 d’amplada, té una sola nau i un campanar octogonal. L’església té uns orígens antiquíssims, que es remunten al principi del cristianisme, tal com demostren les investigacions, que han analitzat unes llosetes trobades a prop de l’altar, de marbre, que seria preromànic, com l’atri al campanar actual. D’altra banda, l’església es va destruir al segle XVIII per poder-la ampliar i canviar-ne l’orientació, de manera que la majoria de l’edifici actual és del segle XIX (1819) i segueix l’estil bizantí. A més, dins l’església podem trobar pintures de Gubern i de Fidel Trias, a més d’una talla de sant Josep d’Adolf Salanguera.

Diumenge, 26 de febrer, en aquesta nova edició del Tomb per la Història descobrirem tots els secrets arquitectònics de l’església de Sant Feliu del Racó gràcies a l’arquitecte J. M. Masagué i, a més, podrem gaudir d’una actuació de l’escola de música Artcàdia.

A causa del mal temps, malauradament es va haver de posposar aquest Tomb per la Història a l’abril. Gràcies i perdoneu les molèsties.

Les inscripcions són nominals, és a dir, una inscripció només és vàlida per a una persona. El termini màxim per inscriure’s a l’activitat és el divendres abans de la sortida a les 20 h. L’organització es reserva el dret de suspendre o modificar la sortida per mala previsió meteorològica o si ho considera oportú. L’activitat és gratuïta per als socis i té un cost de 5 € per als no socis.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot