Exposició de Francesc Layret i entrega dels Premis de Recerca de Batxillerat


L’exposició de Francesc Layret s’inaugura aquest divendres, dia 3 de juny, a les 19 hores, al local del Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història (carrer de la Mina, 9), així mateix, s’atorgaran els primers premiats dels primers Premis de Recerca de Batxillerat.

Entrega dels Premis de Recerca de Batxillerat

Els guardons volen reconèixer la feina dels estudiants de batxillerat que han treballat per fomentar la matèria històrica local a través de la recerca. En aquest sentit, en un acte institucional, s’entregaran dos premis dotats en 500 euros cada un als millors treballs.

L’exposició de Francesc Layret

L’exposició Francesc Layret. Diputat per Sabadell. El fil roig del catalanisme també s’inaugura aquest divendres dia 3, després de l’entrega de premis. Aquesta mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració del CECV-AH amb l’Ajuntament de Castellar, l’Ajuntament de Sabadell i el Museu d’Historia de Sabadell. Comissariada per l’historiador Jordi Serrano, que serà present a la inauguració i que també oferirà una xerrada el dia 8 de juny, a les 20 h, titulada Qui era Francesc Layret, la mostra fa un repàs a la vida de l’advocat Francesc Layret que va dedicar-se a la defensa dels treballadors i a la construcció d’una força política catalanista que representés la classe obrera, i s’expliquen molt especialment les seves darreres 36 hores, 20 de les quals les va passar a Sabadell, abans que pistolers pagats per la patronal catalana acabessin amb la seva vida.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot