Presentació del curtmetratge ‘No eren bruixes’, al BRAM 2023

No us perdeu la presentació del curtmetratge No eren bruixes en el marc del festival de cinema BRAM. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont el dia 1 de març a les 19 h i comptarà, a més de la projecció del curtmetratge, amb la participació de Marina Antúnez, presidenta CECV-AH; els codirectors Raül Esteve i Lluís Campmajó, que també exerceix com a animador, i l’il·lustrador, Joan Mundet.

L’acció de No eren bruixes se situa fa més de 400 anys, quan Catalunya i altres parts d’Europa van patir les inclemències del temps, períodes de sequera i períodes de pluges torrencials. Els habitants, desesperats davant d’una situació de males collites i de pobresa econòmica, ja no sabien què fer.
L’església, les autoritats i els governants tenien por que la gent es revoltés contra Déu i contra seu i, per tant, van buscar un culpable dels mals que queien sobre la comunitat. Justament, només Déu podia reparar aquesta situació.
Malgrat tot, no va ser l’església qui va començar la persecució, sinó que van ser les autoritats locals, amb la benedicció dels senyors feudals que tenien la jurisdicció civil i criminal, és a dir, que impartien justícia i que van acusar diverses dones de bruixeria, afirmant que amb les arts del dimoni i amb metzines eren la causa de la situació precària del país. Així, es va estendre pel Principat una caça de bruixes i Castellar del Vallès no en va quedar al marge.
Narcís Carner, el batlle, tenia tant poder que va acusar Jerònima Muntada, Eulàlia Oliveres i Violant Carnera de bruixes. Després d’un judici del tot injust, les tres dones acusades de bruixeria van ser penjades amb violència fins que van morir al pla de les Forques de Castellar.

Crèdits

Direcció i producció: Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història
Direcció artística: Raül Esteve
Storyboard, guió, dibuixos i direcció animació: Joan Mundet
Direcció animació i animacions: Lluís Campmajó
Edició, filmació i dron: Raül Esteve
Guió: Ester Planas, Gemma Perich i Marina Antúnez
Documentació: Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història
Correcció del text: Jordi Jové
Veu en off: Gabi Ruiz
Banda sonora: Juan Carlos Mansilla, Espaiart, Illustrious Creations, High street music
Efectes de so: Berni Mora
Amb la participació de: ETC i Cia. La Forca

Amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot