Premis

CONVOCATÒRIA DELS II PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT

Aquest mes de gener del 2023, la Junta del Centre d’Estudis de Castellar del Vallès – Arxiu d’Història (CECV-AH) ha aprovat les bases reguladores dels II Premis de Recerca de Batxillerat.

Els treballs que s’hi vulguin presentar han de tenir relació amb el municipi de Castellar, d’altra banda, poden tenir una extensió i tipografia lliure. El jurat, format per personalitats del municipi relacionades amb l’art i la cultura, tindrà en compte criteris com l’objecte, la redacció i el contingut de l’obra per decidir un guanyador.

Hi haurà tres premis que consistiran en tres vals de 600 €, 500 € i 400 €, a més d’un lot de productes, que els guanyadors podran gastar en dos comerços de Comerç Castellar.

El veredicte es donarà a conèixer a mitjans de juny en un acte celebrat al Centre d’Estudis de Castellar del Vallès – Arxiu d’Història.

Podeu consultar les bases i la convocatòria oficial a través dels enllaços següents:

Bases

Convocatòria oficial

RESOLUCIÓ DELS PREMIS ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT

A finals de gener del 2021 va finalitzar el termini per presentar els TDR, i des d’aleshores la coordinació dels premis de recerca va posar en marxa la selecció del tribunal de valoració dels treballs. En el marge de dos mesos (de març a maig), el jurat, compost per membres especialitzats, no només en la recerca relacionada amb Castellar del Vallès, sinó també amb l’àmbit de l’educació, ha dut a terme un procés d’avaluació dels treballs de manera totalment anònima. Havent tingut en compte els criteris especificats als documents de les bases i la convocatòria, així com l’expertesa i coneixement crític dels membres del jurat, es va resoldre l’atorgament dels premis.

Covid19, la nova grip espanyola?

 

El tercer treball millor valorat és el titulat ‘Covid-19, la nova grip espanyola?’, escrit per Pol Farrés i Marc Xicola, de l’INS Puig de la Creu, tutoritzat per la professora Isabel Valle. El treball està centrat en la confrontació dels efectes de la grip espanyola i la covid-19 i la seva gestió, especialment a Castellar del Vallès i Sabadell. Podeu llegir-lo sencer aquí: Covid19, la nova grip espanyola?

Influències de la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès

En segona posició i, per tant, amb l’atorgament d’un dels dos premis valorats en 500 €, seguint els criteris especificats, el treball premiat és el titulat ‘Influències de la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès’, de Wesley Alan Gordon, Alejandro González i Alejandro Andújar, de l’INS Castellar, tutoritzat pel professor Domènec Creus. Aquest treball presenta els impactes dels Tolrà i la indústria desenvolupada per aquesta família en el creixement del municipi de Castellar del Vallès a través de la conservació documentada de l’època i una entrevista a un antic treballador de la fàbrica Tolrà. Podeu llegir-lo sencer aquí: Influències de la família Tolrà en el creixement urbà i demogràfic de Castellar del Vallès.

La silenciada veu del poble

Finalment, l’atorgament de l’altre premi valorat en 500 € al treball millor valorat d’aquesta convocatòria és per al que rep per títol ‘La invisibilitzada veu del poble’, escrit per Laia Macià, Natàlia Pérez, Etna Santandreu i Carla Toledo, de l’INS Castellar, i tutoritzat per la professora Sílvia Fernández. El treball està centrat en l’estudi de la història i la trajectòria d’un grup de maquis a Castellar del Vallès en defensa de les seves ideologies, treballat a partir no només de la documentació històrica, sinó també d’entrevistes. Podeu llegir-lo sencer aquí: La invisibilitzada veu del poble.

Moltes gràcies a tots els participants!

 

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot