Recorrent la pedra seca de Castellar al Tomb per la Història

pedra seca de Castellar

El diumenge 28 de gener del 2023 una vintena de persones va tenir l’oportunitat de participar en el Tomb per la Història, que aquesta vegada va consistir en un recorregut per conèixer a fons la pedra seca de Castellar.

Durant la sortida, organitzada pel Centre d’Estudis Castellar i amb el guiatge del Grup de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar, Joan Roura va fer una explicació sobre la geologia de l’estructura de la muntanya, així com dels plecs de les roques i del tipus de pedra que s’hi troba. Fa milions d’anys, tota la zona del Vallès era un llac (de fet es poden trobar còdols pel cementiri) i que el Puig de la Creu era una muntanya molt més alta, d’uns dos mil metres.

Els assistents, durant el recorregut per la pedra seca de Castellar, també van poder veure el dolmen i el moai, a més d’un forn de calç, un dipòsit per fer sulfats, etc. A més, es va parlar dels diferents usos de les barraques de pedra seca (com a refugi, per guardar-hi eines…) i se’n van poder visitar diverses de recuperades pel Grup de Pedra Seca del CEC, que ho fa amb pedres de l’entorn, a fi de poder-nos fer una idea de com era la muntanya fa un segle.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot