El LAB Castellar reprodueix en 3D les creus de l’església

Creus al LAB Castellar

El Centre d’Estudis Castellar – Arxiu d’Història ha impulsat la recreació d’unes creus que abans del 1936 eren presents a la tanca de ferro que envolta l’església de Sant Esteve, el motlle de les quals ha imprès en 3D el LAB Castellar.

La col·laboració entre els CECV-AH i el LAB Castellar va començar fa tres anys, quan membres del centre van fer arribar al LAB una sèrie de fotografies en blanc i negre del fons gràfic del centre on s’apreciaven les creus. Un dels membres fins i tot conservava un tros de creu original que el seu avi havia trobat al cementiri vell.

Foto antiga amb les creus a la tanca
Foto antiga en què es poden apreciar les creus a la tanca de l’església.

A partir d’aquestes dues fonts, i després d’una feina molt meticulosa, el LAB Castellar va fer dues reproduccions, una en fusta i una altra en plàstic, i va continuar treballant en la reproducció en un material més resistent a la calor i que permetés fer-lo servir de motlle per a la fosa en ferro.

El LAB Castellar ha creat creus de dues mides amb aquest material que permetrà reproduir les creus de ferro i tornar-les a la tanca de l’església.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot