Exposició d’Àngels Font i lliurament dels II Premis de Recerca de Batxillerat

 

Aquest dissabte a les 12 hores, al Centre d’Estudis Castellar  – Arxiu d’Història, s’inaugura l’exposició d’Àngels Font Guiteras, pintora castellarenca, que presenta una mostra que ha titulat Moments en vermell, i consta de 20 obres de diferents mides, des de 100×70 cm a format més petits, de 20 x 25, d’aquarel·les i collages amb l’ús de tècniques d’estampació botànica i amb plaques de gelatina.

Font busca plasmar l’instant en què alguna cosa que ens captiva tant que perdem la noció del temps. Segons Font, l’exposició, doncs, s’inspira en “moments en què t’atures a mirar un objecte, un espai determinat, a través d’una finestra… i acabes, sense adonar-te, observant qualsevol cosa en detall”. És aquest moment en què “et deixes captivar per les imatges concretes”, ja siguin les fulles d’una planta, les marques de l’escorça o d’una fusta envellida, un gerro trencat… que fan que “t’oblidis del món”, una sensació que per a Font és difícil expressar en paraules.

La pintura serveix a Font per capturar aquests moments i poder-los compartir. Aquesta vegada ha optat per tres tècniques diferents: l’aquarel·la, “de la qual em fascina el joc de transparències que dona”; l’estampació botànica, que li permet traspassar els pigments que deixen anar les plantes, i la impressió amb plaques de gelatina, que dona més joc al resultat final.

El títol “en vermell”, es refereix als colors triats per a l’exposició: “aquí entra la part més intuïtiva i artística”, més impulsiva. “No puc definir el motiu d’aquesta gamma de colors càlids, només que és el que m’impulsa és la lògica del mateix quadre”.

L’exposició d’Àngels Font estarà oberta els dimarts de 10 a 13 h i els divendres de 16 a 20 h del 27 de maig al 30 de juny.

 

Lliurament dels II Premis de Recerca de Batxillerat

Premis Batxillerat

D’altra banda, una mica abans de la inauguració de l’exposició, a les 11.30 h, , s’entregaran els diplomes als treballs més ben valorats dels II Premis de Recerca de Batxillerat que organitza el Centre d’Estudis Castellar amb el suport de l’Ajuntament.

Els treballs han estat valorats pel jurat, format per personalitats del municipi relacionades amb l’art i la cultura, que ha tingut en compte criteris com l’objecte, la redacció i el contingut de l’obra per decidir un guanyador.

Recordem que els treballs tenen relació amb el municipi de Castellar del Vallès i que hi haurà tres premis que consistiran en tres vals de 600 €, 500 € i 400 €, a més d’un lot de productes, que els guanyadors podran gastar en dos comerços de Comerç Castellar.

Teclegi la seva cerca i premi el botó de cercar. Premi ESC per cancel·lar.

Torna a dalt de tot